Napok óta arról szólnak a hírek, miszerint Fernando Alonso a Renault csapattal térne vissza az F1-be. A spanyol versenyző előszerződést kötött a francia csapattal, de ez nem azt jelenti, hogy visszatér.

A pilótapiac megmozdult. Sebastian Vettel távozásával több versenyző is csapatot váltott. Carlos Sainz a Ferrari versenyzője lesz. Daniel Ricciardo pedig a Mclaren-t választotta. Így a Renault csapatnál egy hely felszabadult. Esteban Ocon mellé keres versenyzőt a Renault. Több jelöltjük is lehet, de egyes hírek szerint Fernando Alonso előszerződést kötött a francia csapattal.Persze a pletyka szerint Alonso visszatérne korábbi csapatához, mellyel két bajnoki címet is nyert.

A The Telegraph úgy tudja, hogy néhány héttel ezelőtt előzetes megállapodást írt alá a Renault és Alonso. A Renault tavaly szerződtette Daniel Ricciardo-t. Azt remélték, hogy az ausztrál versenyzővel elérhetik céljaikat. Ricciardo 2021-ben már a Mclaren versenyzője lesz. Így a Renault-nak mást kell keresni Ocon mellé. Alonso is potenciális jelölt lehet.

A Renault már régóta nem állhatott fel a dobogóra. A legjobb eredményüket a tavalyi Olasz Nagydíjon érték el, ahol a negyedik és ötödik helyen zártak. Flavio Briatore szerint Alonso kész visszatérni az F1-be és mindezt a Renault oldalán.

“Fernando motivált. Két év kihagyás jót tett neki. Átgondolta a dolgokat. Mérlegtelenítette magát és kész visszatérni az F1-be.”- mondta Briatore a Gazzetta dello Sportnak.