Bernie Ecclestone szerint Sebastian Vettel és a Ferrari szétválása előre látható volt, hiszen nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerették volna. Flavio Briatore szerint Leclerc miatt romlott meg a kapcsolatuk.

Bernie Ecclestone hosszú időn át vezette az F1-et. Elég jó kapcsolatban van Sebastian Vettel-el. Egyes hírek szerint ő volt az, aki lebeszélte a szerződésének meghosszabbításáról. Most azonban a Mercedesnek ajánlgatja a négyszeres bajnokot. Szerinte egy német autóba kellene egy német hős.

“A Mercedesnek számolnia kellene Sebastian-al. Egy német autóba jól mutatna egy német hős, aki nem más, mint Sebastian…..Sebastian marketingileg is jó hatással lenne a csapatra….Én már egy ideje azt mondom, hogy Charles-t igazolja le a Ferrari Kimi helyett. Vele nem volt esélyük konstruktőri címet nyerni. Tavaly olyan döntéseket hoztak, mely nem segített Charles-nak. Sebastian-nak nem volt esélye a bajnoki cím megszerzésére. Megfizetett azért, hogy leigazolták Charles-t. Ő gyors versenyző és meglepetést is okozott. Charles gyorsabb, mint Sebastian. Készen áll arra, hogy egy napon bajnok legyen. Ha a csapatfőnöki posztban lennék, rá építkeznék. Nagyon tehetséges.”- mondta