Toto Wolff nem érti, hogy miért jelentették be ilyen hamar Sebastian Vettel távozását, maikor még egy teljes szezon hátra van. Szerinte a négyszeres bajnok felhasználhatja az idei információkat annál a csapatnál, ahova szerződik.

Egy héttel ezelőtt Sebastian Vettel és a Ferrari bejelentette, hogy nem folytatják a közös munkát. Úgy érzik, hogy már nincs közös céljuk és érdekük ahhoz, hogy folytassák a következő években. A 2020-as szezon még nem kezdődött el, de Vettel ezt a szezon még a Ferrarinál tölti. Mattia Binotto kijelentette, hogy nincs konkrét oka annak, ami ide vezetett. Szerinte eljött az ideje annak, hogy szétváljanak. Toto Wolff nem érti a Ferrari döntését.

“Egy évig kell még Sebastian-nal dolgozniuk, aki akár fel is használhatja a Ferrari újdonságait más csapatnál….Tervezzük-e Sebastian szerződtetését? Lewis és Valteri az, aki prioritást élvez.”- mondta Toto Wolff.

Egyes pletykák szerint a Daimler erősen ragaszkodik ahhoz, hogy Sebastian Vettel-t igazolja le a Mercedes. Egyesek szerint Vettel-nek top csapatba kellene igazolnia. Toto Wolff kijelentette, hogy Hamilton és Bottas az, akivel először tárgyalnak, de nem vehetik figyelmen kívül a Ferraritól való távozását. A Red Bull-nál azonban nincs helyen. A bikák nem számolnak Vettel-el.