Renger van der Zande és Fernando Alonso csapattársak voltak Daytona-ban. A kétszeres bajnok visszatér az F1-be, ha jó ajánlatot kap, de Zande szerint ez nem fog megtörténni.

A múlt héten felröppent egy pletyka, miszerint Fernando Alonso a Renault színeiben térhet vissza az F1-be. Sebastian Vettel bejelentette, hogy nem folytatja a Ferrarival. Ez beindította a pilótapiacot. Carlos Sainz átigazolt az olasz csapathoz. Daniel Ricciardo pedig a Mclaren-t választotta. Így a Renault csapatnál megüresedett egy hely. Így a pletyka is szárnyra kelt, miszerint Alonso lehet Esteban Ocon csapattársa a Renault-nál. Hiteles források szerint még előszerződést is kötöttek. Van der Zande megnyerte a 2019-es 24 órás Daytonai futamot Alonso-val. Szerinte többet vesztene a visszatéréssel, mint nyerne.

“Fernando lassan 39 éves lesz. Még mindig olyan ember, aki még mindig nagyon gyorsan tud vezetni és fantasztikus versenyző. Ha visszatér az F1-be, akkor biztos a sikerre fog törekedni. Azért hagyta el az F1-et, hogy máshol is kipróbálja magát. Indult Daytona-ban, az IndyCar-on és a Dakaron is. Talán visszatér az F1-be, ha a megfelelő ajánlattal keresik meg, de nem hiszem, hogy ez megtörténik. Az F1-en kívül más dolgok is vannak. Legendává is válhat. Ide tartozna az F1-be való visszatérés? Megértem az embereket, hogy szívesen látnák őt újra a Száguldó Cirkuszban. Egy visszatérés fantasztikus történet is lehet. Michael Schumacher hétszeres bajnokként tért vissza, de a visszatérés nem sikerült túl jól. Úgy gondolom, hogy Fernando is többet vesztene ezzel, mint nyerne.”- mondta