Egyes nemzetközi szaklapok szerint Valteri Bottas a Mercedes versenyzője is felvehette a kapcsolatot a Renault csapattal. Értesüléseik szerint tárgyalásokat is folytattak.

Mindenki tudja, hogy Sebastian Vettel távozik a Ferraritól. A Renault-nál megüresedett egy hely. Vannak, akik Vettel-t a Mercedesnek ajánlgatják és a pletykák szerint a Daimler is örülne a négyszeres bajnok szerződtetésének. Valteri Bottas valószínűleg a biztosnászra játszik.

Német lapok beszámolója szerint a napokban Cyril Abiteboul Bottas menedzserével tárgyalt. Bottas-nak és Lewis Hamilton-nak még nincs szerződése a következő évre. Totot Wolff azonban azt mondta, hogy még nem tárgyalnak a jövőről. Nem sietik el a dolgokat, de kétségtelenül ők ketten azok, akik prioritást élvezhetnek. Bottas a biztonság kedvéért felmérhette a lehetőségeit.

Megszorításokra készül a francia gyártó. 700 milliárd forintos megszorításokat terveznek, mert veszteségbe fordult az üzlet. Minden bizonnyal az F1-es csapatot is érinteni fogják a megszorítások. Egyes hírek szerint drámai költségcsökkentésbe kezdett a Renault autógyár. Egy évvel ezelőtt vesztességgel zárta a 2019-es esztendőt. A francia lapok beszámolója szerint négy gyárat készülnek bezárni és a Renault F1-es csapata is erősen érintettje lesz az esetnek. A gyári háttér ellenére évekre a középmezőnyben ragadhatnak és Daniel Ricciardo is elhagyta a süllyedő hajót. Így egy top pilótát sem engedhetnek meg maguknak.