Carlos Sainz elárulta, hogy a Mclaren segített neki a Ferrarival folytatott tárgyalásokban. Ez nagyban segítette a spanyolt a csapatváltásban.

Carlos Sainz váltja majd Sebastian Vettel-t a Ferrarinál. A Mclaren üresen marad helyére gyorsan meglett Sainz utódja. Daniel Ricciardo váltja majd a spanyol versenyzőt.

Sainz az év végén távozik a wokingi csapatból. A csapat és Sainz harag nélkül válnak el egymástól. Kiderült, hogy a McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown és a csapatfőnöke, Andreas Seidl segített neki a tárgyalások során. Sainz a következőket mondta:

“A Ferrari érdeklődött utánam. Én egyből Zak-hoz fordultam tanácsért. Ő ezt mondta: Oké, hagyjuk és beszéljünk a Ferrarival. Maradjunk kapcsolatban és meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok….A folyamat átláthatósága és a felek nyitottsága vezetett a megállapodáshoz. Hihetetlenünk büszke vagyok arra, ahogyan ezt az egészet sikerült kezelni. Nagyon boldog és hálás vagyok Zak-nak és a csapatnak is. Örültek annak, hogy top csapathoz szerződhetek és gratuláltak. Azt mondták, hogy megérdemeltem. Ők biztosak abban, hogy szép eredményeket fogok elérni. Jól esett…..Megpróbálok valami különlegeset építeni a Ferrarival, ahogy ezt a Mclaren-el is megpróbáltam. Szeretnék méltó módon búcsúzni a Mclaren-től. Idén is kihozom magamból a legtöbbet. Ugyanúgy, mint tavaly.”- mondta Carlos Sainz.