Egyes hírek szerint Fernando Alosno és a Renault már mindenben megegyezett. Szerdán be is jelenthetik a spanyol kétszeres bajnok szerződtetését.

Alonso és a Renault termékeny két éve:

2005-ben Alonso új csapattársat kapott Giancarlo Fisichella személyében, aki győzelemmel mutatkozott be a Renault-nál Ausztráliában. Míg Alonso a harmadik helyen végzett. Ezt követően a spanyol három futamot nyert sorozatban (Malajzia, Bahrein, San Marino), s fölényes vezetést szerzett a világbajnoki pontversenyben. A szezon során még négy versenyt nyert, (Nürburgring, Magny-Cours, Hockenheim, Sanghaj) és Brazíliában bebiztosította a világbajnoki címet. Alonso 24 év 59 naposan a Formula–1 addigi történetének legfiatalabb világbajnoka lett, az autója miatt szenvedő Michael Schumachert maga mögé utasítva, aki addig zsinórban öt, összesen hét világbajnoki címet szerzett.

A szezon során a McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen került a legközelebb ahhoz, hogy veszélyeztesse Alonso elsőségét, ám a McLaren gyakori megbízhatósági problémái miatt sosem alakult ki igazán éles helyzet kettejük között sem a világbajnoki pontversenyben, sem pedig a versenypályán. Räikkönen két alkalommal is Alonso elől esett ki a versenyből (Nürburgring, Hockenheimring) és számos alkalommal kellett motorcsere miatt a mezőny közepéről indulnia. Alonso végül 21 ponttal verte meg Räikkönent a világbajnokságban (133 pont 112 pont ellenében).

Stég Pub a Margit-szigeten. Legjobb ételek és italok nagyszerű kiszolgálással

A szezon utolsó két versenyén, amikor már bebiztosította világbajnoki címét, és nem volt komoly kockázata a manővereknek, Alonso agresszívebbé vált, és ennek köszönhetően a Japán Nagydíjon a 16. helyről indulva a harmadik helyen végzett.A Kínai Nagydíjon a Renault a csapat-világbajnoki címet is bebiztosította Alonso futamgyőzelmével és Fisichella „hátvédmunkájával”.

A 2005-ös szezont követően Alonso számos kitüntetésben részesült, különösen hazájában, ahol egy külön kifejezést is alkottak az ifjú Formula–1-es pilótát körülvevő rajongásra: “Alonsomania”. A versenyző 2005 végén megkapta az „Asztúria Hercege-díjat”.2005. december 19-én Alonso váratlanul bejelentette, hogy 2007-től a McLaren-Mercedesnél folytatja Formula–1-es pályafutását.

A második világbajnoki cím a Renault-val – 2006

Alonso tehát egy évig még Briatore vezetésével versenyzett. A szezon során nyert hét futamot (Szahír, Melbourne, Catalunya, Silverstone, Monaco, Montreal, Szuzuka) szerzett hét második helyet (Sepang, Imola, Nürburgring, Magny-Cours, Istanbul, Shanghaj, Interlagos), nem volt harmadik, negyedik, de kétszer volt ötödik (Indianapolis, Hockenheim).
2006-ban, Indianapolisban. Alonso így kétszeres világbajnok lett 134 pontot gyűjtve. Schumacher 121 pontot szerzett, 13 ponttal kevesebbet, mint Alonso. A Brazil Nagydíj után érzékenyen megköszönte a csapatnak a lehetőségeket és a nagyszerű munkát.

2018-ban a Mclaren csapatban versenyzett. Szenvedős évek után távozott az F1-ből és más sorozatokban indul. A visszatérése évek óta téma a paddcok-ban. Daniel Ricciardo távozik a Renault csapatból és helyére több jelölt is van. Cyril Abiteboul kedden kijelentette, hogy Esteban Ocon mellé olyan versenyzőt szerződtetnek, aki már versenyzett a francia csapatban. Egyes sajtó hírek szerint már mindenben megegyeztek a spanyol versenyzővel és szerdán be is jelenthetik szerződtetését.