Az első szabadedzést Max Verstappen nyerte. Lewis Hamilton-nak voltak problémái, de ezt még kezelte a Mercedes. 16 órakor elindult a második szabadedzés.

Sebastian Vettel két kört tett meg az első szabadedzésen. A csapat szerint ezt a hibát kijavították és a második edzésen már részt vehet Vettel is. Hamar ki is látogatott a pályára. A Renault és az Alpha Tauri pilótája merészkedett ki elsőként az aszfaltcsíkra. Ricciardo majd Kvjat is elkezdett egy gyorskört. Ricciardo 1:30.518-as idővel kezdett.

Az edzés elején gyorsan változott az élen a sorrend. Először Ricciardo, majd Gasly állt az élen. Egy perccel később Leclerc vette át a vezetést, de a monacói még egy megforgást is bemutatott. A monacói pilóta a Loopból történő kigyorsításnál vesztette el az autót, de vissza tudott menni a pályára. Közel 10 perc telt el az edzésből. Hamilton-nak, Bottas-nak, Stroll-nak és Hülkenberg-nek nem volt még mért köre. Nem kellett sokat várni a top csapatokra. 20 perc eltelt az edzésből. Verstappen át is vette a vezetést, de ekkor Hamilton is gyors körön volt. A holland idejét először Albon, majd Bottas is megjavította.

Hamilton első gyors köre csak a hatodik helyre volt elegendő. Apró hibát vétett és a kemény keverékű gumikkal volt kint a pályán. 0,843 mp-vel maradt el Bottas idejétől. többen is alulkormányzottságra panaszkodtak. Szűk harminc perc telt el az edzésből, de még senki sem tette fel az autójára a lágy gumikat. A lágy és a kemény keverékkel köröztek a versenyzők a silverstonei pályán.

Vettel korán kiszállt az autóból. A Ferrari szerelői nekiestek az autó javításának. Mekkora a baj? Még nem lehetett tudni. Viszont Albon-nál akadtak problémák. A Red Bull versenyzője falnak csapta autóját. Albon a Stowe-ban pördült meg, a pilóta szerencsére jól van. Előkerült a piros zászló. Nem kellett sokat várni a zöld jelzésre. Többen ki is mentek a pályara.

A legtöbben ilyenkor még gyorskört sem teljesítettek. Norris pont a piros zászlós fázis alatt volt gyors körön. Sainz pedig a gumihőmérsékletére panaszkodott. Vettel sokáig utolsó volt. Ki kellett cserélni a Ferrariban a pedálokat, de sokat küszködött az autóval. Többször szélesre vette a kanyarokat. Sokáig a 18. helyen állt. Az edzés végi tűzijáték elmaradt a piros zászló miatt. Az edzés végén hosszú etapokkal köröztek a pilóták. Így érdekes eredmény született. Lance Stroll végzett az élen és Albon eredménye se tükrözi a valóságot.

Vettel szenvedett a Ferrarival. A két Mercedeses pilóta csak a harmadik és ötödik helyen zárt. Leclerc lett a negyedik. Gasly, Ricciardo és Raikkönen jutott még be a top tízbe.