Kevin Magnussen két pontot szerzett a Hungaroringen. A verseny után megbüntették és egy pontot elvettek tőle. Csak hazaérve tudta meg, hogy utólag büntetést kapott. Romaing Grosjean és Kevin Magnussen is furcsának találja az erőltetett szabályt.

Magnussen a kilencedik helyen fejezte be a Magyar Nagydíjat. A verseny után tíz másodperces büntetést kapott. Így a két ponttól elesett. Visszacsúszott a 10. pozícióba és egy pont lett az övé. Romain Grosjean a pontszerző helyeken kívül végzett. Így a büntetésének nem volt jelentősége. A büntetést mind a ketten ugyanazért kapták. A Haas a bemelegítő körön utasította őket, hogy álljanak ki kerékcserére. Ezzel megszegték azt a szabályt, amely felsorolt kivételeken túl tiltja, hogy a csapatok bármiféle utasításokat adjanak versenyzőiknek. Magnussen semmit sem tudott a büntetésről. Csak hazaérkezése után értesült a dolgokról.

“Nem tudtam semmit az egészről. Csak akkor hallottam róla, mikor leszálltam Dániában. Nem gondolkodtam ezen. Úgy gondolom, a rajtprocedúrával kapcsolatban nem szabad beszélgetni a csapattal. Nem kaphatunk ilyen iránymutatást a fiúktól. Itt most csak egy kiállásról volt szó, és még csak nem is arról, hogy kiálljunk-e vagy sem, hanem arról, hogy ki fogunk állni. Kicsit rosszul érintett a dolog. Így megy ez az F1-ben. Vannak szabályok. Nem lenne rossz tisztázni, hogy ez a szabály engedi-e a kiállást. A bokszba ki szabad állni, de nem lehet róla a rádión beszélni. Nem értem, hogy ez miként működik. Ezt az egészet alaposabban is átgondolhatták volna. Ez van. Semmi sem vesz le abból az érdemből, hogy jó munkát végeztünk. Ha nem tesszük mag, talán pontot sem szerzünk. Még a büntetéssel együtt is megérte……”- mondta Kevin Magnussen.