Egyre többen vélekednek úgy, hogy a Mercedes még meg sem mutatta igazi, valós tempóját. Max Verstappen szerint még két évet kell várnia arra, hogy izgalmas legyen az F1. A holland versenyző úgy véli, hogy a 2021-es szezonban is nehéz felvenni a versenyt a német gyártóval.

A Ferrari elnöke korábban arról beszélt, hogy 2022-ig nem számíthat győzelmekre az olasz istálló. Most pedig Max Verstappen beszélt arról, hogy a Red Bull-nak szinte semmi esélye sem lesz beleszólni a bajnoki címért folytatott küzdelembe. 2022 előtt nem valószínű, hogy beérnék a Mercedest. A Mercedes eddig mutatott dominanciája és a fő ellenfelek gondjai egyfajta pesszimista hullámot indítottak el, ami nem sok jót ígér a bajnokság szempontjából.

“Nem hiszem, hogy láttunk már a Mercedes valós erejét. A versenyzőikkel közlik, hogy milyen tempót autózzanak a gumik óvása érdekében. Nem kell egy másodperccel gyorsabbnak lenniük. Budapesten voltunk utoljára. Mi lehet a Mercedes gyengéje? Talán a lassú kanyarok. Idén és jövőre sem fog változni az erőviszony. Kicsi mozgás lehet, de nem lesz könnyű ilyen hátrányt ledolgozni. Szerintem az új szabályokig várnunk kell ahhoz, hogy újra izgalmas legyen a bajnokság. De a Mercedes sem ügyetlen. Az új szabályok akadályát valószínűleg ők is jól fogják venni.”- mondta Max Verstappen.