Pénteken megkezdődött a pénteki első szabadedzés. Volt egy kis változás. Serdio Perez hazautazott a Magyar Nagydíj után Mexikóba, mert az anyukája balesetet szenvedett és meglátogatta őt a kórházban. Állítása szerint itt kaphatta el a koronavírust. Helyére Nico Hülkenberg ülhetett.

12 órakor zöldre váltott a lámpa. Lewis Hamilton gurult a pályára a lágy gumikkal. Közben jött még egy hír a Racing Point garázsából. Otmar Szafnauer elárulta, hogy nem volt könnyű helyettest találni. Hülkenberg-et szenzációs beugrónak nevezte, akit a csapat is jól ismer. Az első percekben szinte mindenki a pályára gurult. Hülkenberg, Kvjat és Verstappen még várakozott. Hülkenberg autóján még dolgoznak a szerelők.

Az installációs körök során ennek nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. Érdekes, hogy mennyire eltérően választottak gumikat a csapatok. Lágy, közepes és kemény gumikon is megjelentek pilóták, a Ferrarinál például Vettel közepessel, Leclerc keménnyel ment ki. Többen az aerodinamikai vizsgálatokkal kezdtek. Tizenhárom perc telt el, mikor Nico Hülkenberg is kilátogatott a pályára. A lágy gumikat kapott, egyelőre natúr, mindössze szponzori matricákkal ellátott sisakban vezet.

Räikkönen csúszott ki a kavicságyba a Luffield kanyarban. Néhány pillanattal később Giovinazzi is a pályán kívül találta magát a Chapel-nél. Mindkét pilóta kemény keverékű gumikon volt kint, az olasz versenyző autójának abroncsai nagyon megsérültek, komoly vibrációt okoztak a bokszutcáig, így várhatóan nagyobb javításra lesz szükség. A pályát teleszórták gumidarabokkal. Takarítás miatt megszakították az edzést.

Vettel számára hamar véget ért az edzés. Harminc nyolc perccel az edzés kezdete után a Ferrari közleményben tudatta, hogy Vettel délelőtt mér nem gurul pályára. Valami probléma merült fel a négyszeres bajnok autóján. Ezért szét kell szedniük az autót, hogy megvizsgálhassák a rendszert. Közben a Mercedes garázsból is kaptunk egy hírt. Hamilton autójába beszerelték a második MGU-K-t. Ez azért érdekes, mert még csak a szezon negyedik hétvégéjénél tartunk, de a címvédő ebből az alkatrészből már nem kaphat új egységet büntetés nélkül. Nico Hülkenberg, a nagy visszatérő egy top tizes idővel kezdett. 1,252 mp-vel maradt csak el Bottas idejétől. 47 perc elteltével Hamilton az élre állt. Bottas volt a második. Verstappen csak 0,006 mp-vel maradt csak el a finn idejétől. Stroll pedig 0,01 másodperccel volt lassabb Verstappen idejétől. A Red Bull nem lágy, hanem kemény gumikon megy.

Max Verstappen a gázra lépett lágy gumikon. 1:27.422-re gyorsult, ezzel egyelőre 0,474 másodperccel gyorsabb Hamilton közepes gumikon futott körénél. Stroll, Albon, Bottas, Ocon, Norris, Ricciardo, Magnussen, Grosjean az első 10 sorrendje. Albon továbbra is nagy lemaradásban volt. Hét tizedet kapott Versappen-től. Minden szektorban kapott bő két tizedet.Hülkenberg-re is sokan odafigyeltek. Neki még szoknia kellett az autót. Ideje elmaradt Stroll-étól, de javított idején. A kanadai pilóta a 3. helyezett, német csapattársa egyelőre a 7. helyen áll. Húsz perccel az edzés vége előtt egyre több időt vettek el a versenyzőktől pályaelhagyás miatt. Leclerc nem okoz különösebb feltűnést, de közepes keverékű gumikon egyelőre az 5. helyezett a Ferrarival a két Red Bull, Hamilton és Stroll mögött. Az edzés vége előtt Verstappen állt az élen. A Mercedesek már nem tudták megdönteni a holland idejét. Vettel köridő nélkül maradt. Rajtgyakorlattal végződött az első edzés.

Ausztriában remekül szerepeltek a McLarenek, a Hungaroringen mérsékelt versenyképességet mutattak, és egyelőre Silverstone-ban is csak a 12-13. helyre értek oda a versenyzőik, de elsősorban alkatrészeket teszteltek, nem a lehető legjobb köridőre hajtottak. Hülkenberg viszont szép részeredménnyel tért vissza az F1-be.

Eredmény: