Már pénteken megszületett a hétvége első büntetése. Az Alpha Tauri és Danyiil Kvjat-ot büntette az FIA. Két héttel ezelőtt műszaki gondokkal küszködtek. Ezen a hétvégén is akadt bőven gondjuk.

A Hungaroringen Pierre Gasly motorproblémával küszködött. Az autójában kicserélték a Honda motort. A japánok alaposa vizsgálat után megtette a szükséges lépéseket. Silverstone-ban folytatódtak a műszaki problémák. Mindkét autóban váltót kellett cserélni. Ez még nem jelentene akkora problémát. Pénteken szinten minden csapat ‘edzés váltót’ szokott használni, de a Hungaroringen ez is meghibásodott.

Gasly kiesett a Magyar Nagydíjon. A francia versenyző autójában kicserélt váltó nem jár büntetéssel, mert nem fejezte be az előző versenyt. Kvjat viszont igen. Így lép életbe az öt rajthelyes büntetés. Gasly pénteken a nyolcadik időt autózta. Kvjat gyors körön volt, mikor Albon összetörte az autóját. Így csak a 15. helyen zárt.

“Jó nap volt. Egyetlen balszerencsét a piros zászló jelentette. Emiatt félbe kellett szakítanom a gyorsköröm. Ezután már használt gumikat használtunk és ez hátrány volt.”- mondta Danyiil Kvjat.