Szombat délben váltott zöldre a lámpa a bokszutca kijáratánál és kezdetét vehette a Brit Nagydíj harmadik szabadedzése. Hűvös idő fogadta a mezőnyt. Mindössze 19 fok volt.

Zöldre váltott a lámpa a bokszutca kijáratánál. Lando Norris hajtott ki elsőként a pályára. Őt Grosjean követte. Vettel is kiment a pályára, de az első hét percben mért körrel még senki sem rendelkezett. Alex Albon péntek délután összetörte a Red Bull-t. Az autót sikerült összerakniuk. Még túlórázniuk sem kellett. A szabadedzés 12 percében még nagy sürgés forgás volt Albon autója körül. Valami nem stimmelt az autóval, mert újból levették a szerelők a padlólemezt. Eddig úgy tűnt, hogy kész az autó. A jelek azt mutatták, hogy valami nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.

Vettel-é volt az első mért kör. Őt Kimi Raikkönen és Carlos Sainz követte. Mind a ketten gyorsabbak tudtak lenni a négyszeres bajnoknál. Vettel kicsit később javított és újra az élre állt. A Vettel-hez hasonlóan közepes keveréken köröző Sainz állt már a tabella élén az 1:28.539-es idejével. Három és fél tizedet vert a Vettel-ra. Bottas, Leclerc és Hamilton is kiment a pályára. Bottas az élre állt. Leclerc csak a második helyre érő időt autózott. Fél másodpercet kapott Bottas-tól. Hamilton vibrációra panaszkodott, de még így is az élre tudott ugrani. Folyamatosan javulnak az idők. Bő harminc percen át az egykörös időkre koncentráltak a versenyzők. Hamilton és Bottas váltogatta egymást az élen. 27 perccel az edzés vége előtt gyorsultak a Racing Point-ok is. Stroll javított az idején és átvette a negyedik helyet csapattársától. Csak 5 századdal ment jobb kört Hülkenberg-nél. A két rózsaszín autó a negyedik és az ötödik helyen állt.

Stég Pub a Margit-szigeten. Legjobb ételek és italok nagyszerű kiszolgálással

Alex Albon autóját összerakták. Az edzésből még 14 perc volt, mikor a pályára gurulhatott. Vettel közben javított. Sokáig a 18. helyen állt. Lemaradása még így is kilenc tized volt az élen álló Hamilton-hoz képest. Leclerc is javított. A monacói csak négy tized hátrányt szedett össze. Sokáig ő volt a leggyorsabb az első szektorban. 17 perccel a trénig vége előtt Vettel majdnem eldobta az autót. Nagyon megingott alatta a kocsi a gyors Becketts-ben, de sikerült korrigálnia, és csak egy kicsit csúszott le a fűre a kanyar kijáratán. Albon első mért körét elvették pályaelhagyás miatt. Amúgy sem ment neki jól az edzés. Első köre csak a 12. helyre volt elegendő. Az eredmény már nem változott. Vettel ismét szenvedett és gondja volt az autóval.

Eredmény:

1. Bottas
2. Hamilton
3. Verstappen
4. Stroll
5. Sainz
6. Leclerc
7. Norris
8. Ricciardo
9. Hülkenberg
10. Gasly
11. Ocon
12. Abon
13. Vettel
14. Kvjat
15. Grosjean
16. Russell
17. Magnussen
18. Raikkönen
19. Latifi
20. Giovinazzi