Charles Leclerc gyors volt a szabadedzéseken, de a tempó csak egy körön van meg. A versenytempón még dolgozniuk kell. Sebastian Vettel pénteki napját műszaki gondok árnyékolták be.

Úgy tűnik az eredmények alapján, hogy a Ferrari bizakodhat. Charles Leclerc negyedik lett a második szabadedzésen. Három tizedmásodpercen belül végző élcsoporthoz tartozott a Racing Point, Red Bull és Mercedes mellett. Ez a teljesítmény csak az időmérős körülmények között vált be. A Ferrari hosszabb etapokon nem működik.

“A versenytempónk masszívan nem működött. Ezen még dolgozunk kell. Az időmérős tempónk kicsivel jobb a vártnál. Radikálisabb szemléletet választottunk a leszorítóerő szintjeivel, ami kifizetődött az időmérős szummációnál, de a hosszabb etapokon nem. Talán egy kicsit fel
fogunk áldozni az egykörös tempóból, hogy jobban alakuljon a vasárnapi versenyünk. Ilyen egyensúllyal nehéz vezetni. Ha nem változtatunk, akkor nagy kihívás lesz elindulni a vasárnapi versenyen.”- mondta Charles Leclerc. Ő legalább megtett 50 kört, de csapattársa jelentős lemaradásban van. Vettel műszaki gondokkal küszködött.

“Elég nehéz nap volt. Volt egy kis gondunk a fékpedállal. Emiatt sokat álltunk. Így nehéz volt megtalálni a ritmust. Úgy gondolom, hogy
tanulhatunk apróságokból holnapra. Javítanunk kell még az autón. Szombaton meglátjuk, hol állunk.”- mondta Sebastian Vettel.