A pénteki második szabadedzésen mindkét Mercedes küszködött valamivel. Lewis Hamilton elárulta, mi hátráltatta a csapatot. Szavaiból érződött, hogy van még tartalék az autóban.

A pénteki második szabadedzésen nem úgy alakultak a dolgok a Mercedes számára, ahogy szerették volna. Bottas a második tréningen csak a hatodik, Hamilton az ötödik helyen zárt. A versenyzők nem voltak elégedettek. Lemaradások nem volt nagy, de mindketten optimistán várják a folytatást.

“Elég nehéz nap volt. Itt mindig szeles az idő. Ez egy jó dolog ezen a pályán. Különböző irányokból fúj a szél. Ez viszont türkössé tette a dolgunk az autóval. Az egyensúly nem olyan jó, amilyennek szeretnénk. Ezen még dolgozunk kell. Meglátjuk, hogy sikerül-e megoldani. Nincs katasztrófa, de nehéz nap volt. Délután a gumik nem voltak olyan jók, mint az első szett. Dolgozunk rajta. Remek mérnökeink vannak. Folyamatosan elmélyülünk az adatokban. Remélhetőleg pozitív változások történnek. Nagyszerű látni, hogy az ellenfelek közel vannak egymáshoz. Remélem, holnap is szoros lesz, velünk kiegészülve.”- mondta Lewis Hamilton.