Sergio Perez-nek ki kell hagyni a Brit Nagydíjat. Jövő héten is ezen a helyszínen rajtolhat majd el a mezőny. Perez koronavírus tesztje pozitív lett. Így nem állhat rajthoz. A Racing Point nem tudja, hogy hét vagy tíz napig kell nélkülözniük a mexikóit.

Perez szerdai koronavírus tesztje bizonytalan eredményt hozott. Ezt megismételték. Perez második tesztje pozitív lett. Így Nico Hülkenberg vette át a mexikói versenyző helyét. A Racing Point elmondása szerint csak ezen a hétvégén kell helyettesíteni Perez-t, de a hírek másról szólnak. A szabályok szerint 10 napig kell karanténban maradnia annak, akinél kimutatják a vírus jelenlétét. Eddig hét nap szerepelt a szabálykönyvben, de ezt meghosszabbították. Otmar Szafnauer elárulta, van még bizonytalanság a körül, hány versenyre fog szólni Hülkenberg beugrása

“Még nem dőlt el. Nem tudom, hogy Sergio-nak hét vagy tíz napig kell karanténban maradnia. Ezt kell először tisztázni. Szerdán tesztelték először. Tudomásom szerint ekkor még hét napról volt szó. Ha azt mondják, hogy 10 napig kell távol maradnia, akkor Nico két versenyen fog rajthoz állni…..A társadalom egésze is tanulja, hogyan kell boldogulni a vírussal. Van egy fertőzött versenyzőnk, de a protokollnak hála a verseny mehet tovább. Ez mind az intézkedések miatt van. Tartjuk a távolságot és maszkot hordunk.”- mondta Otmar Szafnauer.

Az FIA kiadta a legfrissebb adatait. Ezen a héten 4000 tesztet végeztek el. Csak Sergio Perez-nél lett pozitív az eredmény. A szezon kezdete óta 20.000 tesztet végeztek. Ebből három embernél mutatták ki a vírus jelenlétét.