A Renault csapat is igénybe vette a túlórát. Daniel Ricciardo autóján dolgoztak. Kicserélték az autó alvázát egy sérülés miatt. Ricciardo és Ocon is értékelte a történteket.

Daniel Ricciardo a kilencedik helyen zárt, de nem volt könnyű péntekje az ausztrálnak. A péntek délutáni edzés második felében sérült gumija miatt kellett a tervezettnél több időt a garázsban töltenie. A Renault megállapította, hogy az autó váza is megsérült. Egy kisebb repedést vettek észre, amit egy kerékvetőre durvább ráhajtás okozhatott. A sérülés miatt az alvázcsere mellett döntött a Renault. A francia csapat ezért túlórázott. A Renault aerodinamikai fejlesztéseket tesztelt a pénteki edzéseken. Új oldalsó légterelők és egy módosított padlólemez került föl az R.S.20-asokra.

“Egyes etapokkal elégedettek voltunk. Voltam, amivel nem. Többet is ki tudunk még hozni ebből. Voltak biztató jelek, de nálam hiányzott az autó következetessége.”- mondta Daniel Ricciardo. Ocon is ígéretesnek nevezte az újításokat.

“teszteljük a fejlesztéseket. Megtapasztalhattuk, milyen az autó egy igazán gyors pályán, a nagy tempójú kanyarokban. A teszt érdekes volt. Meleg volt és a szél is erősen fújt. Nehezek voltak a körülmények. Jól dolgoztunk és az időmérőn még gyorsabbak is lehetünk.”- mondta Esteban Ocon.