Alex Albon összetörte a Red Bull versenygépét és pénteki második szabadedzésen. Max Verstappen csak a 14. lett, de a bikák még ezzel az eredménnyel is elégedettek.

A Red Bull a Brit Nagydíj pénteki szabadedzésén sokat kísérletezett az aerodinamikai elemekkel. Ezt már előre jelezték. Az egyes újításaikat ezúttal nem egyszerre pakolták föl az RB16-osra, hanem külön-külön próbálták felmérni, melyik mit hoz, és megtalálni azt a pontot, amelynél félresiklottak az előző alkalmakkor.

A nyilatkozatok nem tükrözik a pénteki edzésnap eredményét. Verstappen és Albon is panaszkodott a csapatrádión az alulkormányzásra. Albon még hibázott is és összetörte a Red Bull-t. Verstappen eközben meg csak a 14. helyen végzett, 1 másodperces hátránnyal csapattársához képest.

“Nem volt rossz nap. Az autó kicsivel jobban működött. Ennek örülök. Van egy pár dolog, amit még ki kell javítanunk. Ezen még dolgozunk kell. A hosszú etapok is rendben voltak. A pénteki napot elég pozitív volt. Kipróbáltunk pár elemet az autón, ami működött. Ez jó hír. Sosem tudhatjuk. Jobb egyszerűen csak belevetni magad a munkába. Jobbnak tűnt, és jobbnak is éreztem az autót.”- mondta Max Verstappen. Albon balesete azt tükrözik, hogy küszködik az autóval. Ő mégis javulásról számolt be,

“Előre léptünk a csapattal. Az autót is jónak éreztem. Én rosszabbra számítottam. Az autó egyből működésbe lépett már az első szabadedzés elején. Jónak tűnik, de szerintem a Mercedes még nem mutatta meg igazi erejét. Szombaton meglátjuk. Az autó egyensúlya sokkal jobban tűnik. Viszont a mai körülmények és a szél is nagyban eltértek attól, ami holnap vár ránk. Akkor majd kicsit újra kell kezdenünk mindent az elejétől….Voltak ennél már nagyobb baleseteim is. Nem sok minden történt. Az autó hátulja gyorsan elszabadult, és nem tudtam korrigálni. Azt hittem, megfogom, de nem ment. Meg kell vizsgálni az adatokat.”- mondta Alex Albon.