A hétfői olasz lapokban további kritikát lehetett olvasni a Ferrariról. A sajtó rávilágít arra, hogy a Ferrari versenytempója elégtelen.

A Toszkán Nagydíjat Mugelloban rendezték meg. Ez a pálya a Ferrari tulajdonában van és az 1000. versenyüket ünnepelhették. A múltat lehetett ünnepelni, de a jelenben nem sok örömet lelik. Leclerc és Vettel retro színekben állt rajthoz a vasárnapi futamon. Az eredmények már nem örülhettek. Leclerc a nyolcadik, Vettel a 10. helyen végzett. Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója szerint olyan gödörben vannak, amiből csak kemény munkával tudnak kimászni.

A mugelloi futam után sem kímélte az olasz sajtó a Ferrarit. A Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari 1000. ünnepét a Mercedes uralma árnyékolta be és semmi ok az örömre. A Tuttosport lap úgy véli, hogy a Ferrari egyre mélyebbre süllyed a válságban. A csalódottság azért is növekszik, mert még a fényt sem látják az alagút végén.

A Corriere dello Sport szaklap szégyennek nevezte a Ferrari hétvégi eredményét. A lap arról írt, hogy Scuderia messze lemarad a világbajnokságban. Sok idő lesz, mire megoldást találnak a problémákra. Jelenleg úgy fest, hogy kilátástalan jövő előtt állnak.
La Repubblica lap szerint egy újabb olyan hétvége, mely szenvedéssel telt és katasztrofális volt. A Ferrari nagy múltjának ünneplését reménytelenül beárnyékolja a jelen. Corriere della Sera már a riválisokat is megemlítette. A lap szerint a riválisok előre léptek és fejlődtek. Hozzájuk képest a Ferrari egyre inkább egy soha nem látott válságba süllyed. Leclerc-t simán megelőzte Daniel Ricciard, a McLaren és a Racing Point is.