Esteban Ocon szerint a Toszkán Nagydíjon bokszba visszatérő biztonsági autó jelzését a szokottnál sokkal később kapcsolták le. A francia versenyző úgy véli, hogy valami hiba történhetett.

Valtteri Bottas volt az, aki a mezőny élén diktálhatta a tempót. A biztonsági autó lekapcsolta a jelzést és kiállt a bokszba. Több versenyző szerint a jelzést későn kapcsolták le és ez is hozzájárult a célegyenesben történt balesethez. A kavarodásban négyen törték össze az autójukat. Nicholas Latifi, Kevin Magnussen, Anonio Giovinazzi és Carlos Sainz is kiesett a versenyből. Esteban Ocon szerint zavaros volt az újraindítás. A biztonsági autó jelzését későn kapcsolták le. A francia versenyző ekkor a 10. helyen állt.

“Nyilvánvaló, hogy a Safety Car lámpáit sokkal később kapcsolták le, mint azt megszokhattunk. A versenyzők még mindig abban a tempóban mentek, mintha lett volt még egy kör a biztonsági autó mögött, de valójában nem. Sokáig mentünk lassú tempóval. Kicsit olyan volt, mint egy forgalmas autópálya. Mindenkit meglepett. Főleg a közvetlenül mögöttem érkezőket. Nekem szerencsém volt, hogy nem ütköztem.”- mondta Esteban Ocon.