Valtteri Bottas minden szezon előtt nagy elvárósokkal várja az évet. Általában erősen kezdi az adott szezont, de utána megtörik. Szombatonként néha legyőzni Lewis Hamilton-t, de vasárnap nem tud vele mit kezdeni. Így véli Jolyon Palmer is.

Jolyon Palmer szerint Valtteri Bottas nem a balszerencsének köszönheti, hogy nem tudja legyőzni csapattársát. Ez inkább a tehetségen múlik és a képességeken. Vasárnap Mugello-ban sem tudta felvenni a harcot a hetedik vb-címe felé száguldó Lewis Hamilton-al. Jolyon Palmer szerint az elmúlt időszakban Bottas sokat magyarázódik ahelyett, hogy ténylegesen felvenné a harcot Hamilton-nal

“Valtteri nem szeret Lewis számára kihívást jelenteni. Sokat beszél a rádióban. Mugelloban is azt mondta, hogy az ellenkező taktikán akar lenni, mint Lewis. Spa-ban pedig azzal jött, hogy miért nem adnak neki lehetőséget az „előzésgomb” használatára. Sok a beszéd, de nem tudja felvenni a harcot Lewis-al. Szombaton néha odaszúr, de vasárnap nem tud mit kezdeni csapattársával. Lewis számára könnyűnek tűnik….Csak a képességek miatt van előtte Lewis és még nagyobb képességbeli különbség teszi őt a futamokon is előbbre.”- mondta Jolyon Palmer.