Mick Schumacher vezeti az F2 egyéni tabelláját. Gerhard Berger úgy véli, hogy lassan felkészültté válik az F1-re. Még akkor is lehetőséghez juthat, ha nem szerzi meg az F2-es bajnoki címet.

Az F1-ben még két csapatnál van reális esély egy új versenyző szerződtetésére. Az Alfa Romeo nem döntötte még el, hogy kit szerződtet a 2021-es szezonra. Még nem tudni, hogy Kimi Raikkönen szeretné-e folytatni az F1-es karrierjét. Antonio Giovinazzi ülése is egyre jobban inog. Gerhard Berger szerint egyre nagyobb annak az esélye, hogy Mick Schumacher megkapja a lehetőséget az Alfa Romeo csapatnál.

“Kedvelem Mick-et. Lassan minden kategóriában a csúcsra ér. Ez fontos egy versenyzőnél. Az eszével és a kitartásával kell küzdenie a bajnoki címért. Akkor is kaphat egy esélyt az F1-ben, ha nem szerzi meg a bajnoki címet az F2-ben. Láttam ez Michael-nél és most Mick-nél is. Szerintem ő már készen áll a Formula-1-re. Minden Michaelre emlékeztet benne,a hogy megy, ahogy néz, ahogy dolgozik – nagyon boldog lennék miatta és a családja miatt is, ha sikeres lenne az F1-ben.”- mondta Gerhard Berger.