Kimi Raikkönen a kilencedik helyen végzett a Toszkán Nagydíjon. A finn elárulta, hogy ennél azért jobb eredményre számított. Természetesen a csapat mindig egy kicsivel többet remél a verseny előtt.

A Toszkán Nagydíjon 12 versenyzőt intettek le. Kimi Raikkönen a kilencedik helyen végzett. Nem lehet elégedett ezzel az eredménnyel. A finn versenyző ennél többet remélt. Nyolc futam már lement a 2020-as szezonból. Raikkönen első pontjait Mugelloban szerezte. A vasárnapi futamon még büntetést is kapott. A rajt után még egy incidensbe is belekeveredett. Egyes pletykák szerint kezdi elveszíteni a motivációját és az év végén visszavonulhat.

“Büntetést kaptam, amiért rámentem a fehér vonalra a bokszutca bejáratnál. Két fontos pontot szereztünk. Ez a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy jobb versenyünk is lehetett volna. Remélhetőleg a következő versenyeken jobbak leszünk. A futam nagyon rosszul kezdődött. Nem tudom mi történt. A második kanyarban a minket elütő autó valószínűleg meglepődött azon, ekkorát kellett fékeznünk a második kanyarban. Megsérült az autó első szárnya és más elemek is. Aztán ott volt a piros zászló és az új rajt. Nem volt jó az autó. Rossz volt a kerékcserénk is. Aztán jött az újabb piros zászló. Sebességünk jó volt. Csak volt pár sérülés az autón. Enélkül biztos jobb eredményt értünk volna el.”- mondta Kimi Raikkönen.