Carlos Sainz, a Mclaren pilótája szerint még a Mercedes is tudja, hogy az F1 versenyei izgalmasabbak, ha ő nincsenek az élen vagy versenyben.

Az ezüst nyilak a turbó-hibrid korszak 2014-es bevezetése óta uralják a Forma-1-et. Idén talán még erősebbek, mint az elmúlt hat évben bármikor voltak. Lewis Hamilton jó úton halad a hetedik vezetői bajnokság felé. a Mercedesnek már 152 pontos előnye van a Red Bull-al szemben. Max Verstappen és Pierre Gasly tudott csak győzni rajtuk kívül. Bottas és Hamilton minden futamot nagy fölénnyel ural. Főleg a brit versenyző. Egyedül Monzában nem állhattak fel a dobogóra. Sainz szerint még ők is tudják, hogy az F1 izgalmasabb, ha ők nincsenek ott az élen.

“Természetesen csalódott vagyok. Az F1-ben ma az a csapat nyer, aki a legtöbb pénz szerzi meg. Nem akarom elvenni az érdemüket, de a Mercedes jelenleg teljes potenciálját kihasználja. Vannak hasonló költségvetésű csapatok, de ők sem tudják elérni a szintjüket. Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok változást. Azt hiszem, hogy sokkal látványosabb lesz az F1. A Mercedes is rájött, hogy izgalmasak a versenyek, ha ők nincsenek az élmezőnyben. Őszintén szólva a Mercedes mögött mindig izgalmas csaták vannak.”- mondta Carlos Sainz.