Az F1 vezetése már többször felvetette a fordított rajtrács ötletét. Sebastian Vettel szerint ez az F1 bukását jelentené. A fordított rajtrács azt jelentené, hogy a sportág vezetősége nem képes olyan szabályokat hozni, amivel izgalmasabbá tehetné a versenyeket.

Az Olasz Nagydíjat Pierre Gasly nyerte. A monzai futam után újra felmerült a fordított rajtrács ötlete. A biztonsági autós fázisok és Lewis Hamilton stop and go büntetése vezetett ahhoz, hogy Gasly, Sainz és Stroll állhatott fel a dobogóra. A verseny után Ross Brawn azt mondta, hogy a fordított rajtrács jót tehet a sportágnak. Sebastian Vettel nem értett egyet Ross Brawn-al.

“Ha bevezetik a fordított rajtrács ötletét az azt jelenti, hogy nem tudnak mással előállni, melyekkel közelebb hoznák egymáshoz a csapatokat és jobbá tennék a versenyeket. Az új első szárnyak megváltoztatása is csak kidobott pénz volt. A dolgokon nem sokat változtatott. 2022-ben megváltoznak a szabályok. Javítani kell a versenyek minőségén. Nem hiszem, hogy a sorsorlással kellene próbálkozunk. Versenyzőként nem szeretem, ha mások nyernek. Ezt azt jelenti, hogy jobb munkát végeztek. El kell fogadnom, hogy mások nyernek. Úgy gondolom, hogy helytelen lenne összekavarni a dolgokat. Ellentétes lenne az F1 DNS-ével…”- mondta Sebastian Vettel.