Az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség döntése alapján nem kezdeményeznek eljárást Lewis Hamilton ügyében politikai megnyilvánulása miatt.

Lewis Hamilton a Toszkán Nagydíj után a pódium ceremónián egy politikai célzatú pólót viselt. . A brit pólóján az állt: a Breonna Taylor haláláért felelős rendőrök letartóztatása volt. Az FIA a közeljövőben a versenyzők által közvetíthető üzenetek tisztázást kezdeményezi. Hamilton az egyetlen fekete bőrű versenyző az F1-ben. Az elnyomás élharcosa. Többször hangoztatta, hogy megviselik a világban jelen lévő igazságtalanságok.

Különböző felületeken is harcol a rasszizmus ellen. A Sky Sport értesülései szerint az FIA eláll annak a kivizsgálásától, megsértette-e Hamilton a Nemzetközi Sportkódexet. Az ügy kapcsán minden bizonnyal további fejlemények várhatók. Jelenleg nem egyértelmű, mi fér bele a versenyzők részéről a verseny előtti és a verseny utáni véleményközlést illetően. Hamilton írt a Instagramm oldalára. Mindenkit biztosított afelől, hogy figyelme továbbra sem lankad a rasszizmus elleni harcban.