Mugelloban szinte csak kavicságyat lehetett látni a pálya mellett. A versenyzők nagyobb kockázatot vállaltak. Többen szeretnék, ha több kavicságy lenne egyes pályákon. Az FIA is reagált a versenyzők kijelentéseire.

Több helyszínen állandó probléma az F1-ben a pályahatárok betartatása. A pálya mellett több helyen le van betonozva a bukótér, ami pályaszélesítésekre csábítja a pilótákat. Vannak helyek, ahol hurkakerékvetőkkel próbálják elriasztani a versenyzőket a pályaelhagyástól. Azok sokszor komoly kárt tesznek az autókban. Vannak helyek, ahol szenzorokat építettek az aszfaltba, mely jelez, ha egy versenyző elhagyja a pályát. Mugello egy régi típusú pálya. Aki túlzóan szélesítette a pályát, az jó eséllyel a gumifalban találta magát. Sebastian Vettel is a régi pályákat részesíti előnyben. A négyszeres bajnok szerint inkább a kavicságy büntessen, mint az FIA. Elmondása szerint a versenyzők jobban szeretik, ha letérnek a pályáról és így bűnhődnek. Michael Masi azonban elmondta, hogy a kavicságy nem lehet mindenhol megoldás.

“Nem alkalmazhatunk mindenhol kavicságyat. Ez nem olyan, amit bármire ráhúzhatsz. Minden pályánál a tulajdonos és az üzemeltető számára megfelelő megoldással kell előállnunk. Beszéltünk erről már a versenyzőkkel, de ez túl nagy kérés….”- mondta Michael Masi.