Max Verstappen egymást követő két futamon is technikai gondokkal találta magát szembe. A holland versenyző elég frusztrált. Egyes hírek szerint, ha ez nem változik, el is hagyhatja a Red Bull istállót.

Monzában a motor adta meg magát a Red Bull-ban. Egy héttel később a rajtrácsra való felállása közben észlelt némi hibát az erőforrásban. Kiesését mégsem ez a hiba jelentette. A kettes kanyarban baleset miatt kellett feladnia a futamot. Már a csapatrádióban jelezte, hogy ez ez így nem megy tovább. Egyes hírek szerint szerződése tartalmaz egy kilépési záradékot. Ha elégedettlen a Honda-val, 2021 végén el is hagyhatja a bikákat. Christian Horner érti a holland frusztráltságát.

“Max csalódottsága az újabb kiesés miatt teljesen érthető. Mugelloban az első körtől kezdve ott volt. Sikerült előrelépnünk és jó volt az autó egyensúlya. Az autóban az adrenalin hatása alatt vannak a versenyzők. Természetes, hogy dühös volt. Természetes volt a dühe azért, hogy a kavicságyban kötött ki. A rajtnál megvolt a neheze, hiszen leelőzte Lewis-t, és úgy tűnt, játékban lesz. De nem jött össze. ez volt a második futam egymás után, hogy kiesett. Frusztrált, mert éhes a sikerre. Nyerni akar. Ha nem így, akkor nem a versenyzéssel foglalkozna. Most már előre kell tekintenie. Szocsiban leülünk és beszélni fogunk vele. Beszélni fogunk arról, mit tett a színfalak mögött a csapat és a Honda, hogy segítsük a helyzet jobbá tételét a következő futamokra…”- mondta Christian Horner.