Nico Rosberg úgy véli, hogy a Mercedes sikereiban nagy szerepet játszott Toto Wolff. Ha a német gyártó csapatfőnöke távozna posztjáról, akkor Lewis Hamilton sorsa is rosszabbra fordulhatna?

Toto wolff szerződése lejár az év végén. Még nem döntötte el, hogy mihez kezd 2021-ben. Vajon hátra lép egyet vagy távozik a Mercedes csapatból? Sokan úgy gondolják, hogy a Mercedes annyira nagy előnnyel rendelkezik, hogy szinte mindegy ki ül a csapatfőnöki székben. Nico Rosberg szerint nem mindegy.

Úgy vélem, hogy számít. Lewis évek óta úgy gondolja, hogy Toto-nak nagy szerepe van a csapat sikereiben. Én egyetértek vele. Toto abszolút a győzelmek egyik kulcsa. Semmi garancia nincs arra, hogy ha más ülne a csapatfőnöki székben, akkor is megmaradna a csapaton belüli stabilitás. A Mercedes gyorsan negatív spirálba kerülhet. Több vezető poszton lévő ember is gondolhatja úgy, hogy ha Toto elmegy, akkor ők is távoznak és keresnek valami új kihívást. Így a dolgok is rosszra fordulhatnak. A Ferrarinál is hasonló dolgokat figyelhettünk meg. Először jött egy-két hiba. Majd nagyobbak is. Sebastian az élről esett ki és jöttek újabb és újabb hibák. Tavaly már úgy kezelték Charles-t, mint az istenüket. A Ferrarival együtt ő is visszaesett….”- mondta Nico Rosberg.