Nico Hulkenberg idén harmadszor helyettesített a Racing Point csapatnál. A 20. helyről indulva is pontot szerzett. A sajtó már a Red Bull csapatban látta őt Alex Albon helyén.

Alex Albon gyengébben teljesített az Eifel Nagydíjon, mint Max Verstappen. Legalábbis kívülről ismét így tűnt. Pierre Gasly nem kap újabb lehetőséget az energiaitalos csapatban. Így valószínűsíthető, hogy kívülről fognak keresni valakit Verstappen mellé. Egyes hírek szerint Hülkenberg lehet az egyik esélyes. A 2020-as szezonra nem talált magának csapatot, de három futamon helyettesítenie kellett. Legutóbb Lance Stroll helyére ülhetett be. Az időmérő edzésen a 20. helyre kvalifikálta magát. Az utolsó helyről várhatta a vasárnapi futamot. A nyolcadik helyen intették le. Értékes pontokat szerzett a Racing Point csapatnak. Vajon megkeresi őt a Red Bull egy ajánlattal? Hülkenberg erre így válaszolt.

“Erre nagyon kicsi az esély. Tudjuk, hogy a Red Bull saját versenyzői mellett fog állni. Ezért nem gondolnám.”- mondta Nico Hülkenberg, aki kapcsolatban áll Guenther Steiner-rel is, a Haas csapatfőnökével. Úgy tűnik, hogy a Haas új párossal akar nekivágni a 2021-es szezonnak. Valószínűleg a Haas hiába keresné a német versenyzőt, ő nem szerződne le az amerikai csapattal. Még nem tudni, hogy visszatér-e az F1-be. Elmondása szerint az idő mindent eldönt. Nem mindenáron térne vissza. Csak egy jó ajánlatot fogadna el. Cyril Abiteboul szerződtetné a német versenyzőt, de sajnos a Renault-nál minden hely elkelt. Állítása szerint, ha lenne egy harmadik autójuk, akkor Alonso, Ocon és Hülkenberg felállással versenyezne a Renault.