2021-ben jelentős változások lesznek az F2 és az F3 kategóriában. Szétválasztják egymástól a két sorozatot. Rövidebb lesz a szezon, de így is több futamot láthatunk.

Az F1 hétvégéjén szinte mindig láthattunk F2 és F3-as futamokat is. A járvány ezeket a sorozatokat sem kerülte el. A sorozatok teljes átalakítására kényszerülnek. A program jelentős változásokon megy keresztül. A versenynaptár jelentősen rövidülni fog. Nem lesz olyan hétvége, amelyen egyszerre lesz jelen az F2 és az F3 mezőnye.

Kevesebb helyszínre látogatnak majd el a betétfutamok. A futamok száma azonban nem fog csökkenni. Az F2-esek versenynaptára idén 12 futamból áll. Jövőre ez a szám nyolcra fog csökkenni. Idén két futamot láthattunk az F2-ben. Jövőre három verseny lesz egy adott hétvégén. Összességében kevesebb helyszínre látogatnak el, de ugyanúgy 24 versenyt bonyolítanak le.

Az F3 sorozat futamai 18 versenyről 21 fog emelkedni. Viszont kilenc helyszín helyett csak 7 pályára látogatnak el. Három versenyt rendeznek majd az F3-as sorozatban is. Idén csak kettőt láthattunk. Az F2 és F3 sorozat az F1-es nagydíjhétvégék programjában kap helyet. Viszont jövőre már nem egyszerre. Egyik hétvégén F1 és F2-es versenyeket láthatunk. A következő F1-es versenyhétvégén az F3-as futamait láthatjuk. A cél a kiadások csökkentése. A szériák emellett az autókat és a motorokat érintő költségcsökkentő intézkedéseket is bevezetnek.