Az F1 2020-as szezonja március 15-én rajtolt volna el Ausztráliában. A pénteki első szabadedzés előtt törölték a versenyhétvégét. A járvány miatt csak július 5-én rajtolt el az F1 mezőnye. Sebastian Vettel attól tart, hogy az F1 2021-ben sem ússza meg a koronavírust.

Egy hónappal a szezonnyitó előtt kiáltották ki a világjárványt. Az F1 naptárának felét törölni kellett. Az új naptárat 17 futamosra tervezték. Ebből 14 már lezajlott. Még a két bahreini és az Abu Dhabi Nagydíj van hátra. Sebastian Vettel a jövő évi naptárról beszélt. Szerinte a járvány még beleszólhat a 2021-es ütemtervbe.

“Egy világbajnokságról beszélünk. Egy világbajnokságról van szó, amit nevéből adódóan a világ körül tartanak. Szerintem az sokkal fontosabb, hogy a csapatok bírják-e a 23 versenyt. Ez elég komoly teher nekik. Hatalmas munka folyik a színfalak mögött. Nagy kérdés, hogy milyen lesz a szezon kezdet. Meddig tart a járvány. Szerintem elsősorban ez fogja diktálni a következő év menetrendjét. Az elején valószínű. Reméljük, hogy addigra normalizálódik a helyzet. A rajongók is visszajöhetnek és megint a versenyzésre összpontosíthatunk.”- mondta Sebastian Vettel.