A 2020-as szezon nagyon gyengén kezdte a Ferrari istálló. Visszacsúsztak a középmezőnybe. Ilyen gyengén 1993 óta nem teljesítettek. A 2020-as szezont győzelem nélkül zárhatják, mivel semmi esélyük sincs egy futamgyőzelemre.

Utoljára a Ferrarival Sebastian Vettel tudott nyerni. A négyszeres bajnok 2019-ben, Szingapúrban örülhetett győzelmének. 1981-ben az ötödik helyen zártak a konstruktőri bajnokságban. azóta mindig az első négyben zártak. Ez a sorozat idén megszakadhat. Három futam van még a szezonból és a hatodik helyen állnak. Mattia Binotto szerint a hatodik hely elfogadhatatlan és előrébb kell lépniük.

Törökországban Vettel a harmadik helyen zárt. Leclerc a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. Ez volt az idei legjobb eredményük. Így a konstruktőri harmadik helyéért is harcba szállhatnak. A Ferrari mindössze 2 pontra van a 136 pontos Renault-tól, aki az elmúlt három versenyhétvégén 28 egységet gyűjtöttek. A 149 pontos McLaren és a 154 pontos Racing Point utolérése már jóval nehezebb feladat lesz. A Ferrari vegyes előjelekkel készülhet a hétvégi versenyre. Bahreinben hagyományosan jól szerepeltek az elmúlt években, ám a motorjuk nem a legerősebb. Az olyan pályákon, ahol hosszú egyenes is található, sorra szenvedtek.