Pierre Gasly úgy gondolja, hogy a közelgő Sakhir Nagydíj olyan lesz, mint egy mini Indianapolis 500-as futam, amit Bahreinben rendeznek a pálya külső részén.

Az F1 elhagyta az európai kontinenst és Bahreinbe látogat. Hétvégén a hagyományos Bahrein Nagydíjat láthatjuk. A következő hétvégén ugyanitt versenyezhetnek a csapatok, de egy másik nyomvonalon. Az új nyomvonalon egy percen belül körbe érnek majd a pilóták és egy döntött kanyart is tartalmaz. Gasly már szimulátorban kipróbálta. Úgy véli, hogy olyan lesz, mint egy mini Indianapolis 500-as futam és a pálya rövidsége miatt gondot okozhat majd a forgalom is.

“Magának a bahreini pályának van néhány egyenese, ami jó alkalmat kínál az előzésre. Elég széles pálya. Van néhány érdekes kanyarja és technikás. A Sakhír Nagydíj teljesen más lesz. Más a nyomvonal és teljesen eltér a megszokottól. Szinte ovális az egész. Olyan lesz, mint egy mini Indianapolis 500-as futam. Pár kört már megtettem rajta szimulátorban. Egy percen belül körbe lehet érni. A forgalommal is lehet majd gondunk. Mindenki számára érdekes élmény lesz és először versenyezhetünk ilyen pályán. Látványos versenynek kell lennie. A DRS-el is túl könnyű lesz előzni. Törökország? Nincs mit mondanom róla. Nem volt jó hétvégénk. A bahreini versenyre szeretnék koncentrálni…..”- mondta Pierre Gasly.