A Ferrari 2020-ben nem harcolhatott a világbajnoki címárt, de a futamgyőzelemért sem. Charles Leclerc ennek ellenére úgy gondolja, hogy erősebb versenyzővé vált.

Az idei téli teszteken gyengélkedett a Ferrari. Sokan azt hitték, hogy rejtegetik az erejüket. A szenvedés valóssággá vált. Ausztriában messze elmaradtak a riválisoktól. Leclerc ugyan egy dobogós helyezéssel nyithatta a 2020-as szezont, de ez csak a körülményeknek volt köszönhető. A monacói pilóta Angliában újabb dobogós helyezésnek örülhetett. Leclerc sokkal jobban alkalmazkodott a gyengélkedő autóhoz, mint Vettel. Több pontot szerzett. Leclerc és a Ferrari győzelem nélkül zárhatja az idei évet. Idén szinte semmi esélyük a futamgyőzelemre. Leclerc szerint kevés panasza lehet saját teljesítményére. Úgy gondolja, hogy sokat tanult a 2020-as szezonban.

“Boldog vagyok és elégedett. A szezon kezdete óta sokat fejlődtem. Különösen az abroncskezelésben értem el némi fejlődést. Ez volt tavaly a leggyengébb pontom. Nagyon sokat dolgoztam. Úgy tűnik jobban kezelem a gumikat. Ez pozitív. A legnehezebb pillanatokban közelebb kerültem az emberekhez. Szerintem ez történt. A lehető legtöbbet igyekszem segíteni a csapatnak. Ez erős kapcsolatot teremtett közöttünk. Remélem, hogy a rossz korszak hamar véget ér. Nehéz időszakban is kitűztem céljaimat. Magamra koncentráltam. Próbáltam fejlődni. Annak ellenére is, hogy nem küzdhettünk a dobogós helyezésekért. Úgy gondolom, hogy nem voltam valami türelmes az elmúlt években. Most türelmesnek kell lennem. Úgy érzem, hogy ebben is fejlődtem. Úgy vélem, hogy erősebb versenyzővé váltam. Erősebb vagyok, mint a szezon elején…..”- mondta Charles Leclerc a Motorsportweek.com-nak.