Daniel Ricciardo idén két dobogós helyezést is szerzett a Renault-nak, de Törökországban lecsúszott az egyéni pontverseny negyedik helyéről. Az utolsó három futamon ezt szeretné visszaszerezni.

Daniel Ricciardo kitűzött maga elé egy célt. A év végén távozik a Renault csapattól. Szeretne stílusosan távozni. Az egyéni pontverseny negyedik helyével elégedett lenne az Abu Dhabi Nagydíj után. Egy darabig ezen a helyen tartózkodott, de Törökországban Sergio Perez és Charles Leclerc is megelőzte őt. Perez-nek 100, Leclerc-nek 97, Ricciardo-nak 96 pontja van.

“Örülök, hogy Bahreinben kicsit melegebb lesz. Európában nagyon jó pályákon versenyezhettünk, de én ausztrál vagyok. Nekem kicsit hűvös volt. A szabadedzések nappal lesznek. Az időmérő este és a futam is. Jóval alkalmazkodóképesebbnek kell majd lennünk. A második edzés most nagyon fontos lesz, mert akkor lesznek olyan körülmények, mint az időmérőn vagy a futamon. Az abroncsokon elég nagy terhelés lesz a gyors kanyarok miatt. A török futam kiszámíthatatlan volt a csúszós aszfalt miatt. Bahreinben normálisabbak lesznek a körülmények. A Renault jó eredményre lehet képes.”- mondta Daniel Ricciardo.