Soha sem jó, ha valaki megbetegszik. Főleg akkor, ha autóversenyző és futamok kell emiatt kihagynia. Sergio Perez nyáron pozitív tesztet produkált. Így két futamot ki kellett hagynia. Számára ez volt a legnagyobb csapás.

Sergio Perez volt az első F1-es pilóta idén. Emiatt két futamot ki kellett hagynia. Az egyéni bajnokságban így is az ötödik helyen zárt. Elárulta, hogy két futam között Mexikóba utazott, de minden óvintézkedést betartott. Perez-t keményen érintette a karantén időszak. Egy hónappal ezután tudta meg, hogy el kell hagynia a Rancin Point istállót.

“A fertőzésem a szezon elején, amikor az autó a legmagasabb szinten állt, pont Silverstone előtt, amely helyszínről tudtuk, hogy erősek leszünk ott és a dobogóért mehetünk, nagy csapás volt számomra. Annyira kellett volna az a két kihagyott futam. Odafigyelünk mindenre, itt vagyunk a buborékban. Igyekszünk távol maradni a külvilágtól, hogy elkerüljük az esetleges megfertőződést. Mivel azonban én voltam az első, sokan is kritizáltak miatta……”- mondta Sergio Perez.