Martin Brundle jelenleg a Sky Sports szakértője. Jó pár évvel ezelőtt ő is versenyzett az F3-ban és az F1-ben is. Ayrton Senna-val is szerepeltek együtt a rajtrácson. Brundle ezúttal Senna karakteréről mesélt.

Ayrton Senna az F1 történetének egyik legikonikusabb alakja. Rettenthetetlen vezetési stílusával és a sebességével is elnyerte a rajongók szívét. Három bajnoki címet is bezsebelhetett. Brundle és Senna 1983-ban a brit F3-as címért küzdött egymással. Ezt a címet végül Senna nyerte meg. Senna jóval több futamot nyert meg. Brundle hiába volt kiegyensúlyozottabb, végül 9 pontos hátránnyal végzett a második helyen

“Ayrton nagyon különleges ember volt. 1983-ban sokat beszélgettem vele. Több szempontból is ellentmondásos karakter volt. A szíve vezette, nem a feje. Azok a mintázatok, amiket az F3-ban megfigyeltem, az F1-ben is visszaköszöntek. Ayrton még egy esetleges balesetet létrejöttét is megkockáztatta annak érdekében, hogy bizonyítson valamit, ez pedig pszichológiailag hatással van rád. Ő mindig készen állt arra, hogy nekimenjen a kocsidnak. Mindig ő ugrott ki először a kocsijából egy ütközés után, hogy megnézze, jól vagy-e. Monzában az ütközés után azt gondoltam, hogy ha most idefutsz, szájba váglak, mert ez a te hibád volt! De nem problémázni jött, hanem azon aggódott, hogy megsérültem-e a balesetben. Aztán amikor meggyőződött róla, hogy nincs semmi baj, már a világbajnokságra gondolt. Ott álltunk a pálya mellett, és néztük, ahogy mennek el mellettünk az autók….”- gondolt vissza Senna-ra Martin Brundle.