Általában februárban szokták megtartani a szezon előtti teszteket. 2021-ben márciusban rendezik meg a szezon előtti teszteket és más helyszínen. Bahreinbe költözik a mezőny. A teszt után egy héttel elrajtolhat az idei F1-es szezon.

Az eredeti tervek szerint Barcelona adott volna otthont a szezon előtti teszteknek. Viszont a versenynaptárban olyan változások történtek, melyek következtében az F1 átgondolta terveit. A szezonnyitót Bahreinben rendezik meg, mivel az Ausztrál Nagydíj időpontját novemberre tolták. Így a szezon előtti tesztek helyszínét is logikus volt áttenni Bahreinbe.

A Motorsport kedden délután arról számolt be, hogy a csapatok az FIA-val és az F1-gyel közösen rábólintottak a módosításra. Így a háromnaposra rövidített felkészülési időszakot két héttel a szezonnyitó előtt, március 12-14 között rendezik Szahírban. Ez egy péntektől vasárnapig tartó gyakorlás lesz, ami 11 nappal előzi meg a szezon első szabadedzésének kezdetét. Egyes hírek szerint az az ötlet is felmerült, hogy a Bahrein Nagydíj előtt egy héttel tartsák meg a szezon előtti teszteket. Ehhez szabálymódosításra lett volna szükség. A csapatok többsége ezt támogatta, hiszen így több idejük maradt volna a fejlesztésekre és a gyártásra, mielőtt repülőgépre pakolják az idei autókat. Egyedül a Mclaren ellenezte a szabálymódosítást. Számukra ideálisabb megoldás, hogy a teszt és a szezonnyitó között több idejük marad az új autók finomhangolására. Az FIA tett pontot az ügy végére. A hosszabb szünet mellett döntöttek. Eredetileg már február 28. körül Spanyolországba kellett volna költözniük a csapatoknak. Így viszont elég, ha március 4. magasságában kezdenek csomagolni.