Olyan pletyka látott napvilágot, miszerint az F1 beoltatná a személyzetét, hogy a 2021-es szezonban szabadon utazhassanak a világban. Az F1 vezetősége cáfolta ezt a hírt.

Sajnos az idei F1 szezonra is rányomja a bélyegét a koronavírus. Az Ausztrál Nagydíjat elhalasztották. A kíni futamot sem tartják meg az eredeti időpontban. Bahreinben indul a szezon, majd Imolába utazik a mezőny. A svájci Blick beszámolója szerint a szezon első versenyei nézők nélkül zajlanak. Addig biztos így marad, amíg a világszinten az oltási folyamat előrehaladott állapotba nem kerül. A lap információi szerint a Monacói Nagydíjat sem akarják megrendezni.

Korábbi hírekben szerepelt, hogy az F1 kötelezővé teheti az oltásigazolást. Hasonlóan, mint a negatív PCR-tesztet az előző szezonban, de a paddock megosztott ezt az elképzelést illetően. A támogatottság nem egyöntetű. A Blick beszámolója szerint az FIA és az F1 vezetése titkos oltási tervet dolgozott ki. A kialakult védettség pedig azt jelentené, hogy mentesülnének minden jellegű beutazási korlátozás és karanténszabály alól.

Az F1 szóvivője megerősítette, hogy a beszámoló téves és ilyen terv nem létezik. Hiába kezdődött el a következő év. A kérdőjelek egyre szaporodnak. Csak azt biztos, hogy az idei szezont is a koronavírus fogja meghatározni.