Rengeteg sajtó hírrel találkozhatunk. Egyes nemzetközi sajtóban már arról is írtak, hogy az új szabályok bevezetése még egy évvel tolódhat. Így 2023-ben köszönthet új hajnal az F1-re. Mennyi igaz ebből?

Egyes sajtó hír szerint az F1 vezetése 2023-ra halasztja a sportág eredetileg idei évre tervezett technikai reformjait. A hír szerint a csapatok gazdasági helyzete teszi ezt indokolttá. Egy olasz lap szerint a 2022-re tervezett szabályok bevezetésének halasztásáról már meg is kezdődtek az egyeztetések. Noha egyelőre hangsúlyozottan csak lehetséges forgatókönyvként tekintenek minderre.

A bizonytalanságot növeli, hogy 10 csapatból hét istálló székhelye Angliában van. Egyelőre nem tudni, hogy mennyire fogja megnehezíteni ezen istállók helyzetét az országban bevezetett zárlat. A Gazzetta szerint februárban fognak határozni arról a csapatok, hogy megfelelőek-e a gazdasági kilátások ahhoz, hogy bevállalják a 2022-es szabályváltozást. A lapokban megjelent hírre az F1 vezetése is reagált. A sportág szóvivője elmondta, hogy a 2022-re tervezett szabálymódosításnak halasztásáról szóló hírek tévesek. Nem zajlottak egyeztetések. Az új szabályokat azért alkották, hogy jobbá tegyék a versenyeket és szorosabb küzdelmet eredményezzenek a rajongóknak. Azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy több csapat is szerette volna, ha két évvel tolják el az új szabályok bevezetését. A 2022-es bevezetés mellett szól ugyanakkor az, hogy az F1 2020-ban is össze tudott hozni 17 versenyt, tehát a csapatok bevételei minden bizonnyal az idén sem szenvednek majd óriási csorbát.