Több hír is azt állította, hogy az utcai F1-es futamok megrendezése veszélybe került. A sportág vezetése tagadat a sajtóban megjelent pletykákat. Cáfolják azokat a híreket, miszerint további változást eszközölnének a 2021-es versenynaptárban.

A Formule1 régóta működő holland magazin honlapja arról számolt be, hogy a Monaco Nagydíjat, valamint az azeri és kanadai versenyeket törölni fogják. Szerintük az utcai futamokat idén nem rendezik meg. A holland lap szerint a következő hónapban be is jelenthetik az utcai versenyek törlését.

Azt állították, hogy ez a folyamatban lévő globális egészségügyi járványnak és annak a bizonytalanságnak köszönhető. Az Ausztrál Nagydíjat márciusról novemberre halasztották. A kínai versenyt határozatlan időre elhalasztották. Az F1 vezetése szerint több változtatás nem lesz az idei versenynaptárban. Az F1 szóvivője a PlanetF1-nek a következőket mondta:

“Felvázoltuk a felülvizsgált 2021-es naptár részleteit. Nem tervezünk további változtatást. Azok a feltételezések, miszerint az utcai versenyek törlésre kerülnek, teljesen tévesek…..”- mondta az F1 szóvivője. A monacói, azerbajdzsáni, a kanadai, a szingapúri, az ausztrál és szaúd-arábiai verseny is utcai versenyek közé sorolhatók.

A Formule1 jelentésében azt is megírták, hogy Isztambul, Mugello és Nurburgring is ugrása készen áll, ha valamelyik helyszínt pótolni szeretnék. A 2021-es szezon Bahreinben március 28-án kezdődik. A szezon előtti tesztet is itt rendezik meg. Két héttel a szezonnyitó előtt tesztelhet majd a mezőny.