A Nürburgring pálya tisztviselőivel még nem vette fel a kapcsolatot idén az F1. Elmondásuk szerint készen állnak egy futam megrendezésére.

A német helyszín 2013 óta először rendezhetett F1-es futamot. Októberben rendezték meg ugyanis az Eifel Nagydíjat. Tavaly Mugello, Imola, Portimao és Istanbul Park is otthont adhatott az F1-nek. Ezek a helyszínek nem szerepeltek a 2020-as naptárban. Az említett helyszínek közül Imola idén is helyet kapott. Április 18-án rendezik meg az Emilia Romagna Nagydíjat, mivel a Kínai Nagydíjat határozatlan időre elhalasztották. Portimao-ba is visszatérhet az F1. Egyes hírek szerint május 2-án rendezhetik meg a második Portugál Nagydíjat.

Az F1Hírek új partnere

A legfrissebb hírek szerint Mugello, Isztambul és Nurburgring számára is kaphat újabb lehetőséget, mivel az utcai pályákon tartott futamok sorsa még kérdéses. Az F1 vezetősége ezt a hírt cáfolta. A napokban azt mondták, hogy a naptárban további változtatásra nem készülnek. Ennek ellenére a Nürburgring továbbra is készen áll a beugrásra.

“A tavalyi megbeszélések nagyon kellemesek voltak. Megmutattuk, hogy rövid idő alatt is meg tudjuk rendezi az F1-es futamot. Eddig nem keresett fel az F1 vezetősége. Várjuk meg, hogy mi lesz. Jelenleg nem mondhat többet.”- a nürburgringi szóvivő az Auto Bild szaklapnak.