A Ferrari tavalyi éve kudarcba fulladt. Charles Leclerc párszor felállhatott a pódiumra. A monacói elárulta, hogy számára mentálisan volt fárasztó a tavalyi év.

Tavaly tavasszal kevesen hitték, hogy 17 futamot láthatunk a 2020-as szezonban. A világjárvány mindent kispadra ültetett. Komoly hatással volt mindenre. Az idény nyáron vette kezdetét, a program roppant sűrű volt. A naptár három triplahétvégét is tartalmazott. A futamok között nem volt túl sok szünet. Leclerc sem titkolja, hogy mentálisan sokat kivett belőle a 2020-as szezon.

Az F1Hírek új partnere

“Ami engem illeti, fizikailag természetesen a többiekhez hasonlóan kimerült szoktam lenni a futamok után. Hétfőn már újra készen álltam és újra autóba akartam ülni. Ami a mentális oldalt illeti, az ember versenyről versenyre szeretne jobban teljesíteni, és ezért nyomás alatt áll, ez pedig egyre fárasztóbbá tud válni az év végére, főleg ha folyamatosan távol vagy otthontól. Amit azt illeti, szerintem mentálisan nehezebb volt. Azoknak a szerelőknek még nehezebb, akik korábban jönnek, és később távoznak, mint mi. Szóval igen, nagyon kimerítő év volt…”- mondta Charles Leclerc.