Még minden bizonytalan. A világjárvány mindig tart. Az F1 új vezérigazgatója, Stefano Domenicali abban bízik, hogy a 2021-es szezon második felében már a nézők is visszatérhetnek a lelátókra. A királykategória vezetésének most az a legfontosabb, hogy megfelelő módon kezdetét vegye a versenyévad.

A világjárvány még mindig sok gondot okoz. A 2021-es szezonra is rányomja a bélyegét. Az idei naptárban is változtatásokat eszközöltek. Az Ausztrál Nagydíj őszi időpontot kapott, és a kínai futamnak is új helyet keresnek, amennyiben egyáltalán megrendezhető lesz. 2020 után az F1-nek már van tapasztalata abban, hogy miként kezelje a helyzetet. Stefano Domenicali is ebből merít erőt a 2021-es szezonnal kapcsolatban.

“Az első lépés az volt, hogy a 2021-es szezont megfelelően elindíthassuk. Még mindig kitart a világjárvány. Chase Carey-nek és az F1 vezetésének köszönhetően tavaly egy teljes szezont láthattunk. Az év elején ezt még senki sem hitte volna. A szponzorok sem örülnek, hogy nincsenek vendégeink a világ minden táján, hiszen nem tudják felajánlani nekik a szolgáltatásaikat. Magam részéről optimista akarok lenni. Remélem, hogy ez az év már átmeneti lesz és hamar véget ér ez a probléma. Ha tovább tart, akkor meglesznek a maga veszélyei. Reméljük, hogy már a 2021-es szezon vége előtt lesznek futamok, melyek alkalmával újra tömegek ülhetnek a lelátókon…..”- mondta Stefano Domenicali.