Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elismerte, hogy voltak Romain Grosjean-nak voltak buta hibái, de a tempójához és tehetségéhez nem férhet kétség. Nem bántám meg, hogy annak idején leigazolták a francia pilótát.

Romain Grosjean-t idén már nem láthatjuk az F1 rajtrácsán. A 2020-as Bahrein Nagydíj volt az utolsó futama, ahol rajthoz állt. A rajt után hatalmas balesetet szenvedett. Kisebb égési sérülésekkel megúszta a horror balesetet. Már nem tudott rajthoz állni a szezonzáró futamon. Karrierje első felében több dobogós helyezést is szerzett a Lotus színeiben. 2016-ben a Haas csapathoz igazolt. Főként kezdő hibáival hívta fel magára a figyelmet. Günther Steiner szerint nem kapta meg a neki járó elismerést.

“Romain nagyon gyors volt. Jó napjain a legjobbak közé tartozott. Voltak pillanatai, mikor túl keményen nyomta és hibázott. Egyszerűen csak átlépett egy határt. Ez a hibákhoz vezetett. Volt néhány nagy hibája, mint például a bakui 2018-ból. A biztonsági autó mögött ütközött falnak. Az hatalmas figyelmet kapott, de ha megnézzük, milyen pozícióban állt a kiesése előtt. Hihetetlen volt. Negyedik volt és erről senki sem beszélt. Ha nem megy falnak a safety car mögött, hihetetlen eredményt ért volna el azon a futamon. Úgy gondolom, az utóbbi években egy nem túl versenyképes autóban ezt nehéz volt megmutatnia. Az emberek elfelejtik, mit ért el 2012-2013-ban. Csak a balszerencsének köszönhette, hogy nem nyert futamot néhányszor. Így működik jelenleg a világ. Belülről, a csapattársaként csodálom a tehetségét…..”- mondta Günther Steiner.