Simon Roberts, a Williams új csapatfőnöke elárulta, hogy a csapaton semmilyen nyomás nincs. Szeretnének odaérni a középmezőny elejére. Azt is kifejtette, hogy egy 10 éves projektben gondolkoznak.

Simon Roberts az Olasz Nagydíj után vette át a Williams csapatfőnöki székét. Véget ért Sir Frank Williams 43 éves Forma-1-es pályafutása, melyet a legendás brit alakulattal töltött. Szeretnének javítani a csapat teljesítményén, de hosszútávon gondolkodnak. Mindenre hagynak elég időt.

A Williams óriásit lépett előre a versenyképességet illetően 2020-ban. Több alkalommal is bejutottak a Q2-be George Russell révén. A pontszerzés nem jött össze nekik. 2019-hez képest azonban nemcsak egymás ellen versenyeztek a pilótáik, de a Haas és az Alfa Romeo csapatával is sokszor kiélezett küzdelmet vívtak.

“Tíz éves távlatban gondolkodnak a projekttel kapcsolatban, ami nagyszerű. Nem vagyunk nyomás alatt. Elvárják tőlünk, hogy javuljunk. Valamint azt, hogy szállítsuk az eredményeket. Itt nincs ingyenes utazás, de felkészültünk rá. Remek csapat vagyunk, nagyszerű emberekkel. Egyikünk sem szeret a 10. helyen végezni a bajnokságban. Mindannyian elszántak vagyunk a fejlődés iránt. Tudjuk, hogy a bokszban is ez a helyzet…..Ha azt akarták volna a befektetéstől, hogy rögtön a következő évben ott legyünk a középmezőnyben, akkor ez már túl késő lenne, de nem ezt akarták. Azt akarják, hogy építkezzünk és a dolgokat a helyükre tegyük. Az F1-ben nincs varázslat. Nem azért vagyunk itt, mert egy valamit elrontottunk, és ha azt kijavítjuk, akkor hirtelen Q3-as autónk lesz…árulta el Simon Roberts.