A Bajnokok csatáját minden évben megrendezték. A különböző szériák bajnokai küzdhettek meg egymással. A Race of Champions idén is elmarad. 2022-ben visszatér. A versenyzőknek jégen kell helytállniuk.

A Race of Champions-t 2019-ben rendezték meg utoljára. Benito Guerra győzelmével zárult. Tavaly online versenyeket rendeztek. 2022-ben a megszokottól kicsit más formában rendeznék meg Bajnokok csatáját. A versenyzőknek a jégen kellene helytállniuk.

A 2022-es verseny egy speciálisan megtervezett pályán fog zajlani. A Balti-tenger jegén, a sarkkörtől 60 mérföldre, Pite Havsbadnál rendeznék meg a Bajnokok csatját.

Az F1Hírek új partnere

“A Race Of Champions már ellátogathatott a pekingi Bird’s Nest olimpiai stadionba, a párizsi Stade de France-ba valamint a londoni olimpiai stadionba is. Óriási megtiszteltetés, hogy elhozhatom rendezvényünket Svédországba. Folyamatosan kerestük az új, izgalmas helyszíneket. Új kihívást szeretnénk állítani a versenyzők elé. A pálya elég szűk volt stadionokban. Ezúttal egy hosszabb, szélesebb és látványosabb pályát tudunk építeni. Eltér majd a megszokottól. A versenyzőnek nem lesz egyszerű dolga. Főleg az autó irányítása az, ami nem lesz egyszerű…..”- mondta a Race Of Champions elnöke és társalapítója, Fredrik Johnsson. Johan Kristoffersson, a ROC Nations Cup 2019-es bajnoka 2019-ben már kipróbálhatta az első ROC Snow and Ice pályát.

“Nagyon szórakoztató. Főleg, mikor csúsztatod az autót a széles kanyarban. Igazi kihívás lesz. Úgy gondolom, hogy minden versenyző imádni fogja. A 2019-es mexikói Race Of Champions az egyik legjobb élményem volt, amit valaha is átélhettem. Az, hogy jövőre ezt a hazámban is megtehetem, még különlegesebb lesz…..”- mondta Johan Kristoffersson.