A 16 éves Maya Weug az első nő, aki csatlakozhatott a Ferrari akadémiájához, iután megnyerte az FIA Girls on Track programját. Maya Weug elmondta, hogy soha nem fogja elfelejteni ezt a napot.

Az FIA és a Ferrari közösen indított egy kezdeményezést 2018-ban. Céljuk az volt, hogy támogassák a 12-18 év közötti női versenyzőket. Weug Doriane Pin, Antonella Bassani és Julia Ayoub versengett azért, hogy bekerülhessen az olaszok akadémiájára. A teszteket pályán és azon kívül bonyolították le. Maya Weug csatlakozhat a Ferrari akadémiájához. A következő szezonban az F4 sorozatban állhat rajthoz.

“Soha nem fogom elfelejteni ezt a napot. Nagyon örülök, hogy én lehet az első női pilóta, aki bekerült a Ferrari Pilóta Akadémiára. A Rising Stars program megnyerése rádöbbent, hogy igazam volt. Folytatnom kell az álmom megvalósítását. Versenyző szeretnék lenni. Mindent beleadok azért, hogy bizonyítsak és megköszönjem mindenkinek, aki bennem hitt. Be szeretném bizonyítani, hogy méltó vagyok a Ferrari Pilóta Akadémia egyenruhájának viselésére. Alig várom, hogy Maranellóba mehessek és elkezdhessem a felkészülést az egyszemélyes versenyzés első évadjára.”- mondta Maya Weug.