Egyes hírek szerint az utcai versenyek veszélybe kerültek. Az F1 vezetése ezt cáfolta. A monacói futam szervezői megrendeznék a futamot és nézőket is engednének a lelátókra.

A globális COVID-19 járvány kitörésével a Monacói Nagydíjat 2020-ban törölték. 1954 óta először kellett elhalasztani az utcai futamot. A 2021-es futammal kapcsolatban is jelentek meg olyan hírek, melyek szerint idén is lehalasztják. Az utcai futamok törléséről halasztásáról is beszámolt pár szaklap. A Monacói Nagydíj szervezői tagadták a futam újbóli törlését.

“Az egyes webhelyeken és a közösségi médiában terjedő legújabb pletykák ellenére az ACM megerősítheti, hogy a Monacó Nagydíj 2021 május 20-23 között kerül megrendezésre….”- állt a monacói futam szervezőinek közleményében. Az F1 vezetősége is cáfolta azokat a pletykákat, miszerint a naptárban további változásokat eszközölnének. Helmut Marko úgy hallotta, hogy a Monaco Nagydíj szervezői szeretnék megrendezni a futamot és a szokásos nézőszám előtt tartanák meg az utcai száguldást.